ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Mutfağı Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936192)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:53 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Salad Nisuaz

MALZEMESİ

4 adet orta boy domates (soyulmuş ve dörde bölünmüş)
250 gr. uzun yeşil fasulye (5 cm. uzunlukta kesilmiş ve haşlanmış)
1 küçük yeşil biber (çok ince kıyılmış)
1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış)
1 adet marul veya kıvırcık salata (iri parçalar halinde kesilmiş)
1 diş dövülmüş sarmısak
1 kutu tonbalığı
1 küçük kutu ançüez fileto (varsa)
2 adet lop yumurta (dörde bölünmüş)
Garnitür için kıyılmış maydanoz

SOSUN MALZEMESİ
2 yemek kaşığı sirke
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tatlı hardal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 diş dövülmüş sarmısak

TARİF

Domates, fasülye, yeşil biber ve soğanı bir kaseye koyun. Hazırladığınız salata sosunun içine dövülmüş sarmısağı katın, sonra kasedeki malzemenin üzerine dökün. İri parçalar halinde kesilmiş olan marulu veya kıvırcık salatayı bir salata kasesine koyun ve hazırlamış olduğunuz malzemeyi tonbalığıyla birlikte üzerine yerleştirin. Sonra dikkatle karıştırın. Dörde bölünmüş yumurta ile ançüezi salatanın üzerine dizin, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

SOSUN TARİFİ

Ayrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosu hazırlayın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:53 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Mul Marinye

MALZEMESİ

50 adet midye
1 bardak beyaz şarap
2 bardak su
2 adet arpacık soğan (çok ince kıyılmış)
1 adet havuç (ince kıyılmış)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
10 adet çekilmemiş tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
2 adet yumurtanın sarısı

TARİF

Midyeleri soğuk suda güzelce kazıyarak temizleyin. Kabukların arasına sıkışmış olan yosunları ayıklayın ve kabukları açık olan midyeleri ayırın. Midyeleri, şarap, su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve defne yaprağı, maydanoz, kekik ile birlikte bir tencereye koyun. Ağır ağır kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın. Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif hafif sallayın. Midyeleri servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun. Tenceredeki suyu hızlı ateşte, yarı yarıya azalıncaya dek kaynatın. Tuz, karabiber, çırpılmış çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edin, sonra ağır ateşte, sık sık karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hazırlamış olduğunuz bu sosu midyelerin üzerine dökün ve sıcak olarak servise sunun.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:53 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Şaraplı Taş Kebabı

Malzemeler :

1 kg. sığır filetosu
200 gr. ince kıyılmış pastırma
50 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
12 arpacık soğan
2 çorba kaşığı un
1 bardak et suyu
2 diş dövülmüş sarmısak
Buket garni (birbirine bağlanmış
defne yaprağı, maydanoz, kekik)
2 bardak kırmızı şarap
100 gr. mantar
Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı :

Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin.

Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun.

Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun.

Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin.

Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun. Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin.

Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:53 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Maydanozlu Omlet (1 Kişilik)

Malzemeler :

2 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 silme çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz ve biber

Hazırlanışı :

Yumurta, su, tuz, biber ve maydanozu bir kaseye koyun, sonra bir çatalla iyice karıştırın

Küçük bir tavada yağı eritin, yağ cızırdamaya başlayınca yumurtalı karışımı tavaya dökün

Tavanın kenarlarına yapışan yumurtaları çatalla sıyırarak ortaya toplayın ve omletin altı pembeleşince ikiye katlayıp yayvan bir tabağa alın ve hemen servis yapın


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:54 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Soğutulmuş Sebze Çorbası

Malzemeler :

1/2 kg. patates
4 pırasa
1 adet soğan
50 gr. tereyağı
6 bardak et suyu
1 bardak koyu krema
2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
Bir tutam hindistancevizi unu
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :

Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın. Bütün sebzeleri ince ince kıyın.

Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin. Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin.

Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.

Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın. Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:54 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Ton Balıklı Börek

Malzemeler:

6 adet malsuka( özel börek yufkası)
6 yumurta
150 gr konserve tonbalığı
1 demet maydanoz
1 limon
Tuz, karabiber
Kızartma için bol zeytinyağı

Hazırlanışı:

* Maydanozu temizleyip kıyın. Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın.

* Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın. Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:54 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Tarte Tatin

Malzemeler :

5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş,
çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)
250 gr tereyağ
250 gr un
Bir tutam tuz
½ Su bardağı su
150 gr tozşeker

Yapılışı :

Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin
Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın
½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika
dinlendirin
Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin
Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin
Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın
Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin
Ters çevirerek servis tabağına alın


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:54 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Soğan Çorbası

Malzemeler :

1 kg. kuru beyaz soğan
60 gr. tereyağı
1,5 lt. et suyu
2 çay kaşığı toz şeker
1 adet küçük ekmek
30 gr. tereyağı
90 gr. peynir

Yapılışı :

Önce soğanları doğrayın. Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin.
Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun. Bu malzemeleri 20-25 dakika
kısık ateşte pişirin.

Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın.

Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. 10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır. Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.

Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını eritin. Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın.

Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun. Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin. Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:54 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Floransa Usulü Yumurta

Malzemeler

500 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak morney sos
50 gr kaşar peyniri
6 adet yumurta
1 lt su
1 yemek kaşığı tuz
1/ 2 kahve fincanı sirke

Hazırlanışı

1. Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin.
2. Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin. Üzerine poşe yumurtaları sıralayın. Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin. Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın.
Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun. 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin. İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri katın.Bu kadar kankalar.Afiyet olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:54 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Parmantiye Çorbasi

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
  • 800 gram Adapazarı patatesi,
  • 90 gram sade. yağ,
  • 1/2 litre süt,
  • 1 litre et suyu (tavuk suyu da olabilir),
  • 2 yumurta,
  • 3 baş pırasa,
  • yeteri kadar tuz ve karabiber,
  • 1 dilim forma ekmeği.

Yapımı:

Pırasanın köklerini ve yeşil yerle, rinin kesilip atılacak yerlerini kestikten sonra bol akarsuda iyice yıkayın. Sonra iri delikli süzgece koyup suyunu süzün. Suyu süzüldükten sonra prasaları doğrayın ve 30 gram sadeyağla birlikte bir tencereye koyun. Tencereyi ateşe oturtun ye tahta bir kaşıkla karıştırarak prasayı kavurun. Sonra buna kabuklarım soyduktan sonra küçük parçalara doğrayacağınız patatesleri
katın. Kaynar durumdaki sütle et suyunu da kattıktan sonra tahta kaşıkla kanatarak tuzunu, karabiberini serpin. Tencerenin kapağını örtün. Ateşin ısısını da azalttıktan sonra sebzeler iyice dağılıncaya kadar çorbayı kaynatın. Çorba pişlnce bunu süzgeçten geçirin. Sonra 40 gram yağla yumurtaların sarılarını çırpın ve tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştıracağınız çorbaya birden boşaltın. Bir - iki defa daha karıştırdıktan sonra çorba tenceresini, içinde kaynar su bu. lunan ateşteki daha büyük bir tencerenin içine oturtun (benmari usul&#252. Kalan yağı küçük bir tavaya koyun. Yağ kızınca küçük parçalara doğranmış ekmeği içine atın. Ekmekler kızarınca kevgirle çıkarın.
Servis vakti gelince çorbayı kâselere boşalttıktan sonra bu kızarmış ekmeklerden de birkaç parça koyun ve böylece servisinizi yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:55 AM

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi
 

Malzemeler:

2 parça ince dövülmüs biftek

250 gr mantar

1 adet domates

1 adet soğan

2 dilim taze kaşar

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli derecede tuz ve folyo kağıdı

Hazırlanışı:

Etler az yağlı tavada çok az kızartılır. Folyo kağıtlarına konur, etleri aldığınız tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiğınız etlerin üzerine dökülür, soğan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kaşarda konulduktan sonra, folyonun ağzı kapatılır ve fırına verilir.

175-200 derecede, 30 dk.fiırında pişirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanına patetes püresi koyabilirsiniz.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Cevap: Fransız Mutfağı Yemek Tarifi frmacil sayfa 2iki Cevap: Fransız Mutfağı Yemek Tarifi





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.