![]() |
Revani Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Revani Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: Kolay zor degil Kaç Kişilik N/A 7 Adet yumurta 15 Çorba kaşığı tozşeker 15 Çorba kaşığı irmik 15 Çora kaşığı süt 15 Çorba kaşığı un 3 Paket kabartma tozu Yarım rendelenmiş portakal kabuğu Şerbeti için : 1 Litre su 1 Kilo tozşeker 1 Dilim limon Üzerine : [*]Yarım su bardağı dövülmüş fındıkHazırlıkÇırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın ![]() Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin ![]() Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin ![]() Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın ![]() Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın ![]() 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın ![]() ![]() ![]() Şeker ve suyu kaynatın ![]() Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin ![]() 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın ![]() Sonra ılınması için bir kenarda bekletin ![]() Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün ![]() Şerbeti çekene kadar bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|