![]() |
Revani Tatlı Tarifi
Kullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: Kolay zor degil Kaç Kişilik N/A 7 Adet yumurta 15 Çorba kaşığı tozşeker 15 Çorba kaşığı irmik 15 Çora kaşığı süt 15 Çorba kaşığı un 3 Paket kabartma tozu Yarım rendelenmiş portakal kabuğu Şerbeti için : 1 Litre su 1 Kilo tozşeker 1 Dilim limon Üzerine : [*]Yarım su bardağı dövülmüş fındıkHazırlıkÇırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın. Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin. Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin. Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın. Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın. 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. [*]Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.Tarifin HazırlanışıBu arada tatlının şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin. 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın. Sonra ılınması için bir kenarda bekletin. Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin. [*]Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.