Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi
Akdeniz Gülü
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2 Süre 75 dk Kaç Kişilik 8Yöntem
3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı- Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin

- Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın

- Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın

- Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin

- Oklava ile tek tek açın

- Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin

- Bıçakla kare biçiminde kesin

- Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın

- Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin

- Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin

- Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin

- Şerbetini çekince servis yapın

|