| Prof. Dr. Sinsi |
10-14-2012 11:28 PM |
Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi
Akdeniz Gülü
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2 Süre 75 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı- Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin.
- Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
- Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın.
- Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
- Oklava ile tek tek açın.
- Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin.
- Bıçakla kare biçiminde kesin.
- Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın.
- Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin.
- Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
- Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbetini çekince servis yapın.
|