ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936067)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:28 PM

Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi
 

Akdeniz Gülü

Malzemeler

Mutfak Zorluk 2 Süre 75 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem

3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
  • Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin.
  • Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
  • Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın.
  • Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
  • Oklava ile tek tek açın.
  • Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin.
  • Bıçakla kare biçiminde kesin.
  • Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın.
  • Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin.
  • Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
  • Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbetini çekince servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.