Çatal Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal Tatlı TarifiÇatal MALZEMELER 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 200 gr yumuşak margarin1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz alabildiği kadar un yumurta sarısı çörek otu (arzuya gore) HAZIRLANIŞI Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın![]() |
|
Çatal Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal Tatlı TarifiMALZEME 2 ad yumurta 8 yemek kaşığı un 1 fiske tuz 1çay kaşığı kabartma tozu 2 su bardağı sıvı yağ Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 dilim limon Üzeri için: Pudra şekeri veya tarçın YAPILIŞI Şeker ve su 6-7 dk kaynatılır ve içine bir dilim limon atışldıktan sonra 15dk kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır Un ve kabartma tozunu bir kaba elenir Unun ortasına açılır tuz serpilir ve yumurtalar kırılır Malzeme iyice yoğrulur Kulak memesinden sertçe bir hamur elde edilir Hamur ağzı kapalı olarak 15dk dinlendirilir Daha sonra hamur erişte hamuru inceliğinde açılır 1’er parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir 2 su bardağı yağ derin bir tencereye konularak ısıtılır Yağ kızdıktan sonra , kesilen şeritlerin ucuna çatal patırılır (Fotoğraftaki gibi) Daha sonra o şekilde yağın içine alınır ve çatal döndürülerek hamura şekil verilir Ön ve arkası renk değiştirdiğinde kızaran hamur soğumuş serbete atılır Tüm şeritler bu şekilde yapılır ve servis ederken üzerine pudra şekeri yada tarçın serpilir![]() |
|
|
|