![]() |
Çatal Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çatal Tatlı TarifiÇatal MALZEMELER 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 200 gr ![]() 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz alabildiği kadar un yumurta sarısı çörek otu (arzuya gore) HAZIRLANIŞI Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çatal Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çatal Tatlı TarifiMALZEME 2 ad yumurta 8 yemek kaşığı un 1 fiske tuz 1çay kaşığı kabartma tozu 2 su bardağı sıvı yağ Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 dilim limon Üzeri için: Pudra şekeri veya tarçın YAPILIŞI Şeker ve su 6-7 dk kaynatılır ve içine bir dilim limon atışldıktan sonra 15dk kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|