ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Çatal Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936032)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:34 PM

Çatal Tatlı Tarifi
 

Çatal

MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
yumurta sarısı
çörek otu (arzuya gore)

HAZIRLANIŞI
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:34 PM

Çatal Tatlı Tarifi
 

MALZEME

2 ad yumurta

8 yemek kaşığı un

1 fiske tuz

1çay kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 dilim limon

Üzeri için:

Pudra şekeri veya tarçın

YAPILIŞI

Şeker ve su 6-7 dk kaynatılır ve içine bir dilim limon atışldıktan sonra 15dk kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Un ve kabartma tozunu bir kaba elenir. Unun ortasına açılır tuz serpilir ve yumurtalar kırılır . Malzeme iyice yoğrulur. Kulak memesinden sertçe bir hamur elde edilir. Hamur ağzı kapalı olarak 15dk dinlendirilir. Daha sonra hamur erişte hamuru inceliğinde açılır. 1’er parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. 2 su bardağı yağ derin bir tencereye konularak ısıtılır. Yağ kızdıktan sonra , kesilen şeritlerin ucuna çatal patırılır.(Fotoğraftaki gibi) Daha sonra o şekilde yağın içine alınır ve çatal döndürülerek hamura şekil verilir. Ön ve arkası renk değiştirdiğinde kızaran hamur soğumuş serbete atılır. Tüm şeritler bu şekilde yapılır ve servis ederken üzerine pudra şekeri yada tarçın serpilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.