10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kiraz
KREMALI KİRAZ KREMALI KİRAZ
Malzemesi: 300 gr krema, 1 tutam tuz, 100 gr şeker, 100 gr krem şantiy, yarım limon kabuğu rendesi, 400 gr vişne, 12 adet kedi dili bisküvisi, 30 gr şam fıstık
Hazırlanışı: Kremayı, tuzu, krem şantiyi, 50 gr şeker ve limon kabuğu rendesini bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın Kirazları yıkayın Çekirdeklerini çıkartın Bir kaba koyun Kalın şekeri üzerine döküp
20 dakika kapağı kapalı olarak bekletin Bisküvileri ortalarından ikiye bölün 4 kabın dibine yerleştirin Şekerlenmiş kirazları üzerlerine koyun Suyunu da dağıtın Kremalı karışımı da hepsinin üzerine koyduktan sonra
şam fıstıkla garnitür yapın
|
|
|