Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tatlisi, tatlı

Ay Tatlisi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ay Tatlisi Tatlı Tarifi








MALZEMELER:
1 çay b yoğurt
1 çay b sıvıyağ
1 çay b su
1 yumurta
yarım p kabartma tozu
3 çorba k sirke
alabildiği kadar un
Arası için:
1 kase ceviz
Üzeri için:
150 gr tereyağı
Şerbeti için:
3,5 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon suyu
Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,
sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın telle iyice
karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu
ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
hazırlayın hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi
bırakın bu arada şerbetini kaynatıp soğutun
dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp
aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
üst üste koyun 8 bezeyi bir defada olabildiğince
ince açın üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını
serpip oklavaya sararak rulo yapın oklavayı içinden
çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde
kesin ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp
fırın tepsisine tatlıları dizin üzerine sadece erimiş
tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
gezdirinnefis bir hamur tatlısı
Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızda
baş köşede yer alacak



Alıntı Yaparak Cevapla

Ay Tatlisi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ay Tatlisi Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.