![]() |
Vezir Parmağı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vezir Parmağı Nasıl YapılırVezir Parmağı nasıl yapılır ![]() Malzemeler : Hamuru için : 500 gr un 3 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 4 adet yumurta Şerbeti için : 4 su bardağı su 4 su bardağı şeker Yarım limon suyu Kızartmak için sıvı yağ Tarif : Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakınız ![]() Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatınız ![]() Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırınız ![]() Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alınız ![]() Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartınız ![]() Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atınız ![]() Şerbetini emince çıkartıp servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|