ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vezir Parmağı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935862)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:02 AM

Vezir Parmağı Nasıl Yapılır
 

Vezir Parmağı nasıl yapılır. Vezir Parmağı tarifi

Malzemeler :

Hamuru için :

500 gr un

3 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

4 adet yumurta

Şerbeti için :

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

Kızartmak için sıvı yağ

Tarif :

Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakınız.

Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatınız.

Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırınız.

Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alınız.

Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartınız.

Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atınız.

Şerbetini emince çıkartıp servis yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.