![]() |
Vezir Parmağı Nasıl Yapılır
Vezir Parmağı nasıl yapılır. Vezir Parmağı tarifi Malzemeler : Hamuru için : 500 gr un 3 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 4 adet yumurta Şerbeti için : 4 su bardağı su 4 su bardağı şeker Yarım limon suyu Kızartmak için sıvı yağ Tarif : Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakınız. Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatınız. Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırınız. Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alınız. Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartınız. Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atınız. Şerbetini emince çıkartıp servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.