Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arap, dudağı, tarifi, tatlı

Arap Dudağı Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Dudağı Tatlı Tarifi




ARAP DUDAĞI





Malzemeler12-16 Kisilik)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı ceviz yada fındık
  • 1 paket 25 grlık kakao (ülker)
  • aldığı kadar un ( 3 su bardağı yetiyor)
ÜZERİNİN SOSU İÇİN:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket 25 grlık kakao (ülker)
  • hindistan cevizi
Yapılışı: [*]3 yumurta bir bardak şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpılır [*]daha sonra yağ, portakal kabuğu rendesi,suyu ve yoğurt eklenerek tekrar çırpılır [*]Elenmiş un,vanilya,limon suyu (limon suyu vanilyanın tam üstüne sıkılırsa daha güzel kabarıyor)kabartma tozu ve kakao eklenerek karıştırılır [*]daha sonra ceviz veya fındık hangisini kulanıyorsanız eklenerek yağlanmış tepsiye yada kare veya dikdörtgen borcama dökülür [*]175 veya 180 derece fırında pişirilir [*]pişip pişmediği kürdanla kontrol edildikten sonra çıkan keki istediğimiz şekilde dilimlenir Ben bu kek için kalıp kullanmıyorum çünkü borcam yada tepside daha hoş oluyor [*]dilimlere ayırdığımız kekin üzerine ateşte ısıttığımız kakao şeke ve süt karışımı kekin her tarafına eşit şekilde dökülür [*]Buzdolabında 1 yada 15 saat bekletilip servis yapılır [*]servis yaparken üzerine hindistan cevizi eklenir(sosda ki ve kekde ki şeker miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz)



Alıntı Yaparak Cevapla

Arap Dudağı Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Dudağı Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.