![]() |
Rokoko Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokoko Tatlı TarifiRokoko 2 su bardağı dövülmüş fındık 4 çorba kaşığı toz şeker 3 paket krema 1 su bardağı pudra şekeri 4 paket pötibör bisküvi 1 çorba kaşığı tereyağı 150 gr ![]() Süslemek için, incir reçeli Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rokoko Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokoko Tatlı Tarifi![]() ![]() Malzemeler ve Yapilisi ; 2 paket kakaolu biskuvi 2 paket santi 3 yumurta aki 1 paket iri dogulmus findik yarim kilo sut uste cikolata sos Krem Santi hazirlanir ayri bir kabin icinde yumurta aklari birazaz tuz ile iyice kar haline gelene kadar mikser ile karistirilir ve krem santi'ye santiye ilave edilir ve findiklar konulur (isteyen kurutulmus meyvede ilava edebilir) Kase yada kare borcam sitrec ile kaplanir,biskuvi sute batirilir ve 1 sira dizilirek uzerine kremsanti surulur Bu islem 3 kat biskuvi olacak sekilde tekrarlanir ve en uzeri krem santi ile kaplanir Hazirlanan Rokoko buzdolabinda sogutulduktan sonra cikolata sos dokulurek servis yapilir |
![]() |
![]() |
![]() |
Rokoko Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokoko Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir ![]() Tatlılar birkaç çeşide ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır ![]() Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır ![]() ![]() ![]() Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir ![]() Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|