Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rokoko, tarifi, tatlı

Rokoko Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokoko Tatlı Tarifi




Rokoko

2 su bardağı dövülmüş fındık
4 çorba kaşığı toz şeker
3 paket krema
1 su bardağı pudra şekeri
4 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
150 gr bitter (acı) çikolata
Süslemek için, incir reçeli

Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun Yaklaşık 10 santim derinliğinde yuvarlak kabın dibine bastırarak döşeyin, mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın Bisküvileri havanda dövün, kremalı karışıma ekleyip iyice çırpın Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün Buzlukta 3 saat bekletin Süre sonunda klaıptan çıkarıp servis tabağına koyun, çikolatayı kısık ateşte tereyağı ile beraber eritin, dolaptan çıkanın üzerine döküp bıçakla üzerini düzeltin, tekrar buzluğa koyun, 1 saat sonra çıkarın, 1 paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri çırpın Bu karışımı da tabağa ilave edein, üzerini düzeltin, incir reçeli ile süsleyip tekrar buzluğu koyun, servis zamanı buzluktan alaıp dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Rokoko Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokoko Tatlı Tarifi











Malzemeler ve Yapilisi ;

2 paket kakaolu biskuvi
2 paket santi
3 yumurta aki
1 paket iri dogulmus findik
yarim kilo sut
uste cikolata sos
Krem Santi hazirlanir ayri bir kabin icinde yumurta aklari birazaz tuz ile iyice kar haline gelene kadar mikser ile karistirilir ve krem santi'ye santiye ilave edilir ve findiklar konulur

(isteyen kurutulmus meyvede ilava edebilir)
Kase yada kare borcam sitrec ile kaplanir,biskuvi sute batirilir ve 1 sira dizilirek uzerine
kremsanti surulur Bu islem 3 kat biskuvi olacak sekilde tekrarlanir ve en uzeri krem santi ile kaplanir

Hazirlanan Rokoko buzdolabinda sogutulduktan sonra cikolata sos dokulurek servis yapilir


Alıntı Yaparak Cevapla

Rokoko Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokoko Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA
Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir
Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur
Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır
Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar
Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir
Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.