![]() |
Rokoko Tatlı Tarifi
Rokoko 2 su bardağı dövülmüş fındık 4 çorba kaşığı toz şeker 3 paket krema 1 su bardağı pudra şekeri 4 paket pötibör bisküvi 1 çorba kaşığı tereyağı 150 gr. bitter (acı) çikolata Süslemek için, incir reçeli Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun. Yaklaşık 10 santim derinliğinde yuvarlak kabın dibine bastırarak döşeyin, mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın. Bisküvileri havanda dövün, kremalı karışıma ekleyip iyice çırpın. Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün. Buzlukta 3 saat bekletin. Süre sonunda klaıptan çıkarıp servis tabağına koyun, çikolatayı kısık ateşte tereyağı ile beraber eritin, dolaptan çıkanın üzerine döküp bıçakla üzerini düzeltin, tekrar buzluğa koyun, 1 saat sonra çıkarın, 1 paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri çırpın. Bu karışımı da tabağa ilave edein, üzerini düzeltin, incir reçeli ile süsleyip tekrar buzluğu koyun, servis zamanı buzluktan alaıp dilimleyerek servis yapın. |
Rokoko Tatlı Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler ve Yapilisi ; 2 paket kakaolu biskuvi 2 paket santi 3 yumurta aki 1 paket iri dogulmus findik yarim kilo sut uste cikolata sos Krem Santi hazirlanir ayri bir kabin icinde yumurta aklari birazaz tuz ile iyice kar haline gelene kadar mikser ile karistirilir ve krem santi'ye santiye ilave edilir ve findiklar konulur (isteyen kurutulmus meyvede ilava edebilir) Kase yada kare borcam sitrec ile kaplanir,biskuvi sute batirilir ve 1 sira dizilirek uzerine kremsanti surulur Bu islem 3 kat biskuvi olacak sekilde tekrarlanir ve en uzeri krem santi ile kaplanir Hazirlanan Rokoko buzdolabinda sogutulduktan sonra cikolata sos dokulurek servis yapilir |
Rokoko Tatlı Tarifi
TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.