![]() |
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı TarifiSütlü pirinç soslu karamelli dondurma Hazırlama süresi 25 dakika 6-8 adet 275 kalori Malzemeler: 300 gram pirinç 150 gram pudra şekeri 1 litre süt 125 ml ![]() 400 ml ![]() karamelli dondurma çubuk tarçınHazırlanışı: * Geniş bir tencerede 125 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Karışımı kaynatın ![]() ![]() * Pirinçler, sütü çekene kadar, yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin ![]() * Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin ![]() * Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın ![]() ![]() İsterseniz, hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip tatlandırabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı TarifiBEYAZ ÇİKOLATALI TARTOLET MALZEMELER: 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı pudra şekeri 125 gr tereyağı 1 adet yumurta sarısı 3 çorba kaşığı su KREMASI İÇİN 250 gr taze labne peyniri Yarım su bardağı pudra şekeri 125 gr siyah çikolata 1 adet yumurta Yarım bardak çekilmiş toz badem ÜZERİ İÇİN 100 gr beyaz çikolata TARİFİ:Hamuru bir merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SERVİS Beyaz renkli çikolatayı benmari usulü eritip, krema şırıngasına doldurun ![]() |
![]() |
![]() |
|