ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935800)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:12 AM

Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi
 

Sütlü pirinç soslu karamelli dondurma

Hazırlama süresi 25 dakika
6-8 adet
275 kalori
Malzemeler:
300 gram pirinç
150 gram pudra şekeri
1 litre süt
125 ml. vanilya likörü
400 ml. vanilyalı sıvı krema
karamelli dondurma
çubuk tarçınHazırlanışı:
* Geniş bir tencerede 125 ml. vanilya likörünü ve sütü ısıtın. Pirinci soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzün. Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun.
* Karışımı kaynatın. Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın.
* Pirinçler, sütü çekene kadar, yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin.
* Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin.
* Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın. Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın.
İsterseniz, hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip
tatlandırabilirsiniz.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:13 AM

Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi
 

BEYAZ ÇİKOLATALI TARTOLET MALZEMELER:

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı pudra şekeri 125 gr tereyağı

1 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı su

KREMASI İÇİN

250 gr taze labne peyniri

Yarım su bardağı pudra şekeri

125 gr siyah çikolata 1 adet yumurta Yarım bardak çekilmiş toz badem

ÜZERİ İÇİN

100 gr beyaz çikolata

TARİFİ:Hamuru bir merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. bardak ile veya bisküvi kalıbıyla kesip, tartolet kalıplarının içlerine yerleştirin. Fırını 180 °C ısıtın. Tartolet kalıbını yağlayın. Hamuru için bütün malzemeyi bir kapta karışararak, yoğurun veya mikserde karış arın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Siyah çikolatayı sıcak su üzerinde benmari usulü ile eritin. Oval bir kapta diğer malzeme ile karıştırın. Karışımı tartolederin içlerine doldurun. Fınnda tartoletler alttan kızanncaya kadar pişirin.

SERVİS

Beyaz renkli çikolatayı benmari usulü eritip, krema şırıngasına doldurun. Soğutmadan, tartoletlerinizin üzerine ince şeritler halinde sıkarak servis edin



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.