Altın Düğme Kurabiyesi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın Düğme Kurabiyesi Tatlı TarifiAltın Düğme Kurabiyesi MALZEMELER 5 su bardağı süt 50 gr tereyağı2 çorba kaşığı bal 6 yumurtanın sarısı 1 adet yumurta 250gr un500 gr pudra şekeri KremaHAZIRLANIŞI Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin ![]() Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı karıştırın Pudra şekerini ilave edip yoğurun![]() Hamura sıcak ballı sütü ilave edin Hafifçe karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin![]() Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin![]() Ballı kurabiyeler soğuduktan sonra yanında krema ile servis yapın ![]() |
|
Altın Düğme Kurabiyesi Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın Düğme Kurabiyesi Tatlı TarifiMUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK Kek İçin Malzemeler 400gr un 2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2 tane olgun muz 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı şeker 1 iri yumurta 1 tepeleme çay kaşığı vanilya 1 su bardağı hindistancevizi rendesi HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın Yağı, şekeri, hindistancevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile çırpın Un karışımını da katın ve hafif karıştırın Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170° ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin![]() |
|
|
|