![]() |
Altın Düğme Kurabiyesi Tatlı Tarifi
Altın Düğme Kurabiyesi MALZEMELER 5 su bardağı süt 50 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı bal 6 yumurtanın sarısı 1 adet yumurta 250gr. un 500 gr. pudra şekeri Krema HAZIRLANIŞI Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin. Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurun. Hamura sıcak ballı sütü ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Ballı kurabiyeler soğuduktan sonra yanında krema ile servis yapın. |
Altın Düğme Kurabiyesi Tatlı Tarifi
MUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK Kek İçin Malzemeler 400gr un 2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2 tane olgun muz 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı şeker 1 iri yumurta 1 tepeleme çay kaşığı vanilya 1 su bardağı hindistancevizi rendesi HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın. Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın. Yağı, şekeri, hindistancevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile çırpın. Un karışımını da katın ve hafif karıştırın. Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170° ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.