![]() |
Yeşil Yayla Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Yayla Tatlısı Nasıl YapılırYeşil Yayla Tatlısı nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 Komposto kasesi dövülmüş antep fıstığı 50 gr ince kıyılmış antep fıstığı 1 çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı un 5 adet yumurta 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı irmik Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: 2 ![]() 2 su bardağı su Yarım limon suyu Tarif : Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırınız ![]() Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene kadar çırpınız ![]() 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırınız ![]() 1 Çay bardağı unu, 1 Çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave ediniz ![]() Kabartma tozunu katınız ![]() 1 komposto kasesi dövülmüş antep fıstığını ekleyiniz ![]() Kalıbını yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökünüz ![]() 180 oC' li fırında 25 dk ![]() ![]() Bu arada şerbeti hazırlayınız ![]() Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatınız ![]() Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkınız ![]() Soğutunuz ![]() Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökünüz ![]() Üzerine ince kıyılmış antepfıstığı serpiniz ![]() Dilimleyip servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|