![]() |
Yeşil Yayla Tatlısı Nasıl Yapılır
Yeşil Yayla Tatlısı nasıl yapılır. Yeşil Yayla Tatlısı tarifi Malzemeler : 1 Komposto kasesi dövülmüş antep fıstığı 50 gr ince kıyılmış antep fıstığı 1 çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı un 5 adet yumurta 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı irmik Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: 2.5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu Tarif : Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırınız. Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene kadar çırpınız. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırınız. 1 Çay bardağı unu, 1 Çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave ediniz. Kabartma tozunu katınız. 1 komposto kasesi dövülmüş antep fıstığını ekleyiniz. Kalıbını yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökünüz. 180 oC' li fırında 25 dk. pişiriniz. Bu arada şerbeti hazırlayınız. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatınız. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkınız. Soğutunuz. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökünüz. Üzerine ince kıyılmış antepfıstığı serpiniz. Dilimleyip servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.