Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı TarifiMalzemeler: 1 Paket Etimek 1/2 litre süt 4 kasik Irmik 1 kasik Tereyag 400 ml Schlagsahne (krem Santi de olabilir) ve 2 paket katilastirici (sahnefest) 3 kasik seker Hindistan cevizi Serbet icin: 2 su bardagi seker, 2,5 su bardagi su Yapilisi: Serbeti kaynat Etimekleri kare seklinde bir cam tepsiye diz, kaynamis serbeti üzerine dök, ilinsin Sahne yi katilastiricilariyla birlikte cirp ve buzdolabinda beklet Tencereye yarim litre süt dök, 4 kasik irmigi ilave et, ve yavas yavas karistir icine bir kasik tereyagi ve 3 kasik seker ekleyerek, muhallebi gibi pisir ocaktan al Hazirlanmis olan muhallebiyi serbetli etimeklerin üzerine bir parmak kalinliginda yay Iyice soguduktan sonra kremayi sür, üzerine bol hindistan cevizi dök Arzuya göre nar taneleriyle süsleyebilirsiniz, cok güzel bir tat [alıntı] |
Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifiemeğine sağlık sanırım çok güzel bir tatlıdır |
Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı TarifiMalzemeler: 1 Paket Etimek 1/2 litre süt 4 kasik Irmik 1 kasik Tereyag 400 ml Schlagsahne (krem Santi de olabilir) ve 2 paket katilastirici (sahnefest) 3 kasik seker Hindistan cevizi Serbet icin: 2 su bardagi seker, 2,5 su bardagi su Yapilisi: Serbeti kaynat Etimekleri kare seklinde bir cam tepsiye diz, kaynamis serbeti üzerine dök, ilinsin Sahne yi katilastiricilariyla birlikte cirp ve buzdolabinda beklet Tencereye yarim litre süt dök, 4 kasik irmigi ilave et, ve yavas yavas karistir icine bir kasik tereyagi ve 3 kasik seker ekleyerek, muhallebi gibi pisir ocaktan al Hazirlanmis olan muhallebiyi serbetli etimeklerin üzerine bir parmak kalinliginda yay Iyice soguduktan sonra kremayi sür, üzerine bol hindistan cevizi dök Arzuya göre nar taneleriyle süsleyebilirsiniz, cok güzel bir tat ---------------------------------------------------------------------------kalburabastı hamur malzemeleri: 1 paket yumuşak margarin 3 su bardağı un 1 veya 2 kaşık yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 1 paket kabartma tozu içine: 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi şerbet malzemeleri: 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1/4 limonun suyu şerbetin hazırlanması: 1 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın hamurun hazırlanması: 1 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin 2 hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin 3 kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 180C'de 10-15 dakika pişirin sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin üzerleri kızarınca fırından çıkarın sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün -------------------------------------------------------------------------- arap kızı ARAP KIZI Malzemeler 4 su bardağı su 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un Vanilya 1 yemek kaşığı tarçın 1 paket bisküvi Hindistan cevizi, bir avuç fındık Yapılışı Suyu, pekmezi, şekeri, unu, tarçın ve vanilyayı bir tencerede karıştırıyoruz (gerekirse un topaklanmasın diye süzgeçten geçirebiliriz) Karışımı ocağa alıyoruz Biraz ısınınca bisküvilerimizi tek tek tenceredeki karışımda ıslatarak ıslatılmış tepsimize bir kat diziyoruz Bisküviler dizildikten sonra tenceredeki karışımı muhallebi gibi karıştırarak pişiriyoruz Pişen muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküyoruz Biraz soğuyunca üzerine ufalanmış fındık ve hindistan cevizi süsleyip dolapta soğumaya bırakıyoruz (2 saat kadar) Soğuyunca servis yapılır |
Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
|