ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935746)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:21 AM

Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi
 

Malzemeler:
1 Paket Etimek
1/2 litre süt
4 kasik Irmik
1 kasik Tereyag
400 ml Schlagsahne (krem Santi de olabilir) ve 2 paket katilastirici (sahnefest)
3 kasik seker
Hindistan cevizi

Serbet icin:
2 su bardagi seker, 2,5 su bardagi su

Yapilisi:
Serbeti kaynat.
Etimekleri kare seklinde bir cam tepsiye diz, kaynamis serbeti üzerine dök, ilinsin.

Sahne yi katilastiricilariyla birlikte cirp ve buzdolabinda beklet.

Tencereye yarim litre süt dök, 4 kasik irmigi ilave et, ve yavas yavas karistir. icine bir kasik tereyagi ve 3 kasik seker ekleyerek, muhallebi gibi pisir. ocaktan al.

Hazirlanmis olan muhallebiyi serbetli etimeklerin üzerine bir parmak kalinliginda yay. Iyice soguduktan sonra kremayi sür, üzerine bol hindistan cevizi dök. Arzuya göre nar taneleriyle süsleyebilirsiniz, cok güzel bir tat...

[..alıntı..]



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:21 AM

Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi
 

emeğine sağlık sanırım çok güzel bir tatlıdır


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:21 AM

Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi
 

Malzemeler:
1 Paket Etimek
1/2 litre süt
4 kasik Irmik
1 kasik Tereyag
400 ml Schlagsahne (krem Santi de olabilir) ve 2 paket katilastirici (sahnefest)
3 kasik seker
Hindistan cevizi

Serbet icin:
2 su bardagi seker, 2,5 su bardagi su

Yapilisi:
Serbeti kaynat.
Etimekleri kare seklinde bir cam tepsiye diz, kaynamis serbeti üzerine dök, ilinsin.

Sahne yi katilastiricilariyla birlikte cirp ve buzdolabinda beklet.

Tencereye yarim litre süt dök, 4 kasik irmigi ilave et, ve yavas yavas karistir. icine bir kasik tereyagi ve 3 kasik seker ekleyerek, muhallebi gibi pisir. ocaktan al.

Hazirlanmis olan muhallebiyi serbetli etimeklerin üzerine bir parmak kalinliginda yay. Iyice soguduktan sonra kremayi sür, üzerine bol hindistan cevizi dök. Arzuya göre nar taneleriyle süsleyebilirsiniz, cok güzel bir tat...

---------------------------------------------------------------------------kalburabastı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu

içine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu

şerbetin hazırlanması:

1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

hamurun hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.

3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
--------------------------------------------------------------------------
arap kızı
ARAP KIZI
Malzemeler
 4 su bardağı su
 1 su bardağı pekmez
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı un
 Vanilya
 1 yemek kaşığı tarçın
 1 paket bisküvi
 Hindistan cevizi, bir avuç fındık
Yapılışı
Suyu, pekmezi, şekeri, unu, tarçın ve vanilyayı bir tencerede karıştırıyoruz (gerekirse un topaklanmasın diye süzgeçten geçirebiliriz). Karışımı ocağa alıyoruz. Biraz ısınınca bisküvilerimizi tek tek tenceredeki karışımda ıslatarak ıslatılmış tepsimize bir kat diziyoruz. Bisküviler dizildikten sonra tenceredeki karışımı muhallebi gibi karıştırarak pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküyoruz. Biraz soğuyunca üzerine ufalanmış fındık ve hindistan cevizi süsleyip dolapta soğumaya bırakıyoruz. (2 saat kadar) Soğuyunca servis yapılır






Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:22 AM

Kar Yagdi Hanim Sultan Tatlisi Tatlı Tarifi
 

TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.