Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, tarifi, tatlı

Güllaç Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Tatlı Tarifi




Güllaç






Malzemeler:
500gr güllaç
3 litre süt (16 su bardağı)
6 su bardağı tozşeker
1buçuk-2 su bardağı kadar çekilmiş fındık, fıstık veya ceviz
arzuya göre süslemek için nar taneleri
önerilen tepsi büyüklüğü 42 cmlik yuvarlak tepsidir*

Yapılışı:[*]Sütü şekerle birlikte şeker eriyene kadar ısıtıp kaynatmadan altını kapatın [*]Güllaçları tek tek tepsiye alıp kepçe ile ıslatarak yumuşatın [*]Güllaç yapraklarının yarısına geldiğinizde fındık veya fıstığı serpiştirin (Eğer güllacınız hemen tüketilmeyecekse kullanacağınız fındık veya cevizi servis öncesi üstlerine serpiştirmeniz önerilir Özellikle ceviz sütle karıştığında rengini verip güllacınızın rengini karartacaktır) [*]Diğer katlarıda sütle tek tek ıslatarak eklemeye devam edin [*]Üzerlerini yine fındık ve nar taneleriyle süsleyip soğuduktan sonra servis yapın
* Daha az kişi için güllaç yapmak isterseniz ölçülerin yarısını veya üçte birini kullanabilirsiniz Güllaç yapraklarını sayıp ölçüye göre bölebilirsiniz

** Güllacın ölçülerini üçte bire indirerek dikdörtgen cam tepside yapabilirsiniz Bunun için yaprakları yarıdan bölüp düz kısımlarını sağlı sollu cam tepsiye yerleştirerek aynı işlemi uygulayabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Güllaç Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.