Evde Ketçap-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Ketçap-Yemek TarifleriMalzemeler *2 kg domates *500 gr arpacık soğan veya soğan *6 diş sarımsak *6 sap kereviz *1 çorba kaşığı kişniş *1 çorba kaşığı zencefil *1 tatlı kaşığı karanfil *1 tatlı kaşığı toz muskat ( küçük hindistan cevizi) Yapılışı Domates soğan ve sarımsağı kıyın tencereye koyun, kereviz saplarıyla , baharatları ekleyin Ateşte 25 dakika kadar pişirin Tel süzgeçten veya rondodan geçirin Tekrar tencereye koyup yaklaşık yarım saat daha pişirin Pürenizin hacmi yarıya inmelidir Elde ettiğiniz miktarı ölçün: 1 litre püre için 250 ml elma sirkesi, 1/2 su bardağı şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin Sık sık karıştırarak orta ateşte 1 saat pişirin Soğuduktan sonra şişelere doldurup buzdolabında saklayın![]() |
|
|
|