![]() |
Evde Ketçap-Yemek Tarifleri
Malzemeler *2 kg domates *500 gr arpacık soğan veya soğan *6 diş sarımsak *6 sap kereviz *1 çorba kaşığı kişniş *1 çorba kaşığı zencefil *1 tatlı kaşığı karanfil *1 tatlı kaşığı toz muskat ( küçük hindistan cevizi) Yapılışı Domates soğan ve sarımsağı kıyın tencereye koyun, kereviz saplarıyla , baharatları ekleyin. Ateşte 25 dakika kadar pişirin. Tel süzgeçten veya rondodan geçirin. Tekrar tencereye koyup yaklaşık yarım saat daha pişirin. Pürenizin hacmi yarıya inmelidir.Elde ettiğiniz miktarı ölçün: 1 litre püre için 250 ml. elma sirkesi, 1/2 su bardağı şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Sık sık karıştırarak orta ateşte 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra şişelere doldurup buzdolabında saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.