|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
sebze, tarifleri, yemekleriyemek, zeytinyağlılar |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri![]() KARNIYARIK M a l z e m e l e r * 5 adet patlıcan, * 250 gr ![]() * 4 baş kuru soğan, * 1 baş sarımsak, * 1 çorba kaşığı tuz, * 1 tatlı kaşığı karabiber, * 1 yemek kaşığı salça, * 2 adet domates, * 4 adet yeşil biber, * 125 gr ![]() * 1 kg ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar soyulur tüm olarak sıvı yağda kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Yaprak Dolması: ![]() Malzemeler: - Harç Malzemesi - 250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı - 50 gr dolmalık fıstık - 750 gr soğan (ince doğranmış) - 250 g (1 1/4 su bardağı) pirinç (ılık tuzlu suda 1 saat bekletilmiş ve birkaç kez yıkanıp, süzdürülmüş) - Taze çekilmiş karabiber - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çay kaşığı yenibahar - 50 g kuş üzümü (ılık suda 1 saat bekletilmiş) - 1 çay kaşığı toz şeker - 250 ml (1 su bardağı) su (kaynar halde) - 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış, sapları saklanmış) - 1/2 demet nane (ince kıyılmış, sakları saklanmış) - 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, sapları saklanmış) - Yaprak malzemesi - 350 gr taze veya salamura asma yaprağı - 1/2 bardak zeytinyağı - 1 bardak su - 1 limon suyu Hazırlanışı: Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Taze Fasulye: ![]() Malzemeler: - 1 kg taze fasulye (ayıklanıp, ince dilimlendikten sonra yıkanmış ve süzdürülmüş) - 200 gr (2 orta boy) - soğan (ince doğranmış) - 200 gr konkase domates - 1 çay kaşığı toz şeker - 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı - (2 su bardağı) su Hazırlanışı Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun ![]() ![]() Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp , tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp , suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Patlıcan Dolması: ![]() Malzemeler: - 1 kg patlıcan - 200 gr pirinçten hazırlanmış zeytin yağlı dolma harcı - 1/2 çay kaşığı tuz - 60 ml (1/4 su bardağı zeytinyağı) - 200 gr konkase domates - 1/2 çay kaşığı toz şeker - 125 ml (1/2 su bardağı) su Hazırlanışı Patlıcanları baş tarafından kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun ![]() ![]() Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydonoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Kereviz Dolması: ![]() MALZEMELER 3 adet kereviz 2 adet havuç 100 gram kadar bezelye 1,5 limonun suyu 1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan 6 adet kesmeşeker Yeterince tuz 1 çay bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı lahana dolması: ![]() MALZEMELER : 1 adet küçük lahana prinç 1 su bardağı zeytinyağı 1 büyük soğan ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu kimyon tuz karabiber kuş üzümü çam fıstığı 3-4 adet biber 1 adet domates 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın ![]() Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Pırasa: Malzemeler: - 1/2 su bardağı zeytinyağı - 1 havuç - 2 çorba kaşığı pirinç - 1 soğan - 1 limon - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 su bardağı su - Tuz Hazırlanışı Pırasaları ayıkladıktan sonra 2 parmak uzunluğunda Bol su altında yıkadıktan sonra süzülmesi için kevgirde bekletin ![]() Havucun kabuklarını kazıyıp halka halka dilimleyin ![]() ![]() Bir tencerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğan ve havucu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasalar diriliğini kaybedince tuzu, şekeri ve 1 bardak su koyup hafif ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra servis tabağına alıp soğumaya bırakın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı İmam Bayıldı : Malzemeler : 6 Adet orta boy patlıcan 8 Adet orta boy kuru soğan 3 Adet orta boy domates 6 adet sivri biber 1 Su bardağı sıvı yağ 8-10 diş sarmısak 1 Demet maydanoz Kızartmak için sıvı yağ Yeterince tuz ve toz şaker NOT: Patlıcanları közleyerek de yapabilirsiniz ![]() Arzuya göre kıymada koyabilirsiniz ![]() Hazırlanışı Patlıcanları alaca soyduktan sonra uzunlamasına yarıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim ![]() Piyazlık kıydığımız soğanları tencerede 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım ![]() Sarımsakları ince ince kıyıp kavurduğumuz soğana ilave edelim ![]() Kuru soğanlar yumuşayınca kabuğunu soyup ufak ufak doğradığımız domatesleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim ![]() Domatesler eriyince 1-2 bardak su ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip hepsinin iyice pişmesini sağlayalım ![]() Soğanlar pişince delikli bir süzgece koyup suyunu süzelim ![]() Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra bol kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım ![]() Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde dizelim ![]() Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açalım, içine bir fiske tuz, bir fiske toz şeker serptikten sonra suyunu süzdüğümüz soğanları patlıcanların içine dolduralım ![]() Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip üstüne 1/2 dilim domates ve 1 adet sivri biber koyalım ![]() Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üstüne dökelim ![]() Önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler renk alıncaya kadar pişirelim ![]() Soğuduktan sonra servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Yerelması : Malzemeler 1 Kg yerelması 1 Adet büyük boy kuru soğan 1 Adet orta boy havuç 1 Kahve fincanı pirinç 1 Su bardağı sıvı yağ 1 Çay kaşığı tozşeker 1 Adet limon suyu 1/2 Demet dereotu Yeterince tuz ve su Hazırlanışı Yerelmasını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayallım ![]() İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu(halka halka) tencereye ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım ![]() Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su ko***** bir kere karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim ![]() Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriKabak Dolması: MALZEMELER 3 adet kabak 250 gr kıyma ½ su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı margarin yeteri kadar tuz 1 çaykaşığı kara biber maydanoz 1 kaşık salça 250 gr bulgur HAZIRLANIŞI Kabakları soyduktan sonra için oyun ve bir kabın içine patates hariç kalan bütün mazemeleri katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriMantarlı Dolma ![]() Malzemeler 4 adet kabak Yarım kilo mantar Yarım kilo domates 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağ Çeyrek demet maydanoz 2 dilim limon Tuz, karabiber Yapılışı Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan, ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Sebze Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Sebze Yemekleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriHavuç Dolması ![]() Malzemeler 6 adet iri havuç Yarım su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 4 adet soğan 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı şeker Yarım demet dereotu Tuz Yapılışı Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriKörili Sebze ![]() Malzemeler: 2 Orta Boy Patates 2 Havuç 2 Kabak 1 Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Taze Yeşilbiber 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çay Kaşığı Kimyon 1 Parça Karnabahar Çiçeği 1 Çorba Kaşığı Bezelye 1 Çorba Kaşığı Köri 1 Su Bardağı Su HAZIRLANIŞI: Patatesleri haşlayıp soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriMercimekli Yaprak Sarması Malzemeler Asma yaprağı - - 150 gram Su 3 su bardağı 600 gram Kırmızı mercimek 1 su bardağı 180 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Zeytinyağı 1/2 su bardağı 100 gram Bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı 75 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Şeker 1 yemek kaşığı 8 gram Nane 1 yemek kaşığı 1 ![]() Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Limon suyu 1 orta boy 100 gram Yapılışı: Yaprakları yıka, saplarını ayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar -Sebze Yemekleri-Yemek Tariflerikaşarlı patlıcan (6-8 kişilik) malzemeler : 4 adet patlıcan 1 adet domates 2 adet sivri biber 1 adet soğan 4 dal maydonoz yarım yemek kaşığı salça yarım kilo kıyma 250gr kaşar peyniri yarım paket margarin veya tereyağ tuz karabiber yapılışı önce patlıcanları közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patlıcan graten (8kişilik) malzmeLer 1 kg patlıcan 1 bardak ayçiçek yağı İçi: 150 gr kıyma 2 orta boy soğan 1 orta boy domates Tuz-karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı Beyaz sos: 1 tepeleme yemek kaşığı margarin 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 bardak süt- biraz tuz 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri ( üstü için) yapılışı1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şalgam musakka (6 kişilik) malzemeLer : Şalgam 6 orta boy 1 kg Soğan 2 orta boy 150 gram Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Salça 2 yemek kaşığı 20 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram Maydanoz 3-4 dal 10 gram yapılışı: Şalgamı yıka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Besin Değeri (Yaklaşık 1 porsiyonun) Enerji 173 cal Protein 9,9 g Yağ 9,4 g Karbonhidrat 12,9 g Kalsiyum 68 mg Demir 2,21 mg Fosfor 136 mg Çinko 2 mg Sodyum 889 mg A Vitamini 265 iu Tiamin 0,12 mg Riboflavin 0,21 mg Niasin 2,96 mg C Vitamini 28 mg Kolesterol 38 mg |
![]() |
![]() |
|