![]() |
Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Adana Kebaplı Börek TarifiOktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi Malzeme Listesi: Adana Kebaplı Börek Kebabı İçin: 400 Gr ![]() 50 Gr ![]() Tuz Hamuru İçin: 2 Su B ![]() 1 Çay B ![]() Dörtte Bir Maya Tuz,Su Üzeri İçin Bir Yumurta Sarısı Yoğurtlu Patlıcan İçin: 1 Kuru Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Kavanoz Soslu Patlıcan Zeytinyağı,Tuz,Yoğurt Sumaklı Soğan Salatası İçin: 2 Kuru Soğan 1 Tutam Maydanoz 2 Çorba K ![]() Hazırlanışı: Kuzu kuş başı ve kuyruk yağını zırhtan geçirip ince bir şekilde kıyıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Unun üzerine tuz serpiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mayalanan hamurdan kebaplarımızın sayısına göre parçalar kopartıp oval bir şekilde açıyoruz ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz ![]() ![]() Soslu patlıcanı ekleyip biraz daha kavurup tuzunu ekledikten sonra altını kapatıyoruz ![]() ![]() ![]() Kebaplı börekleride kenarına koyup servis ediyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|