![]() |
Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi
Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi Malzeme Listesi: Adana Kebaplı Börek Kebabı İçin: 400 Gr. Kuzu Eti 50 Gr. Kuyruk Yağı Tuz Hamuru İçin: 2 Su B. Un 1 Çay B. Sulu Yoğurt Dörtte Bir Maya Tuz,Su Üzeri İçin Bir Yumurta Sarısı Yoğurtlu Patlıcan İçin: 1 Kuru Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Kavanoz Soslu Patlıcan Zeytinyağı,Tuz,Yoğurt Sumaklı Soğan Salatası İçin: 2 Kuru Soğan 1 Tutam Maydanoz 2 Çorba K. Sumak Hazırlanışı: Kuzu kuş başı ve kuyruk yağını zırhtan geçirip ince bir şekilde kıyıyoruz. Tuzunu ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Maya, sulu yoğurt ve biraz su döküp mayayı çözüyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Mayayı çözdükten sonra unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz. Yoğurduğumuz kıymalı harcı tahta şişlere geçiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Mayalanan hamurdan kebaplarımızın sayısına göre parçalar kopartıp oval bir şekilde açıyoruz. Kebapların fırından çıkarıp hamurların baş kısmına şişlerinden çıkarıp rulo olarak sarıyoruz. Fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Yoğurtlu patlıcan için, soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Soslu patlıcanı ekleyip biraz daha kavurup tuzunu ekledikten sonra altını kapatıyoruz. Sumaklı soğan salatası için, ince doğranmış soğan ve maydanozu sumakla iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına önce soğan salatasını ardından patlıcan ve yoğurdu koyuyoruz. Kebaplı börekleride kenarına koyup servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.