Sarımsaklı Patatesli But |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Patatesli ButSarımsaklı patatesli but Mutfak: Türk Mutfağı Katagori: Tavuk ve Hindi Yemekleri Yapım Süresi: 60dk Servis: 4 Zorluk: Orta Yemeğin Malzemeleri : 4 tane parça but 4 0rta boy patates 6 diş sarımsak Yarım çay bardağı mısır özü yağ Yarım limon suyu Bir kase yoğurt Bir çay kaşığı salça Tuz pulbiber karabiber Yemeğin Hazırlanışı : Patatesler küp şeklinde doğranır tencereye yağ konur Patatesler eklenir tuz katılır, kapağı kapanıp su koymadan kendi buharıyla pişer Yumuşayınca ocak kapanır, butlar limon suyu ve tuzla ovulur üzerine bir kaşık yoğurt ve salça karıştırılıp sürülür Bu hem yumuşak yapar hem de güzel kızarmasını sağlar Fırına verilir Piştikten sonra servis tabağına alınır, yanına patatesler konur Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dökülür |
|