Yunan Mutfağı Midye Salması Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunan Mutfağı Midye Salması TarifiYunan Mutfağı Midye Salması Tarifi Malzemeler 3 bardak kaynar su Birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber 1 bardak zeytinyağı 2 kaşık domates salçası 2 bardak pilavlık pirinç 1 kilo soğan 100 adet orta boy kabuklu midye Tarif Bilgileri Kategori: Yunan Mutfağı Puanı: 3 Tarifi Yazdır Yapılışı Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır Madam Marika Polatos'un tarifi |
|