![]() |
Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşulu Ördek-Yemek TarifleriTurşulu Ördek-Yemek Tarifleri MALZEMELER iç pilav için : 1 baş soğan 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı badem 1 çorba kaşığı fıstık tuz, karabiber yemek için : iki kilo lahana turşusu (veya lahana) 1 baş soğan 150 gr margarin kırmızı biber 150 gr tereyağ tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikinDerince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurunÖrdeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 15 saat kadar ağır ateşte pişirinPiştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşulu Ördek-Yemek TarifleriKIYMALI BÖREK Malzemeler 3 yufka, 250gr kıyma, 3 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı sıvıyağ 1 soğan, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz Üzerine 1 yemek kaşığı susam KIYMALI BÖREK TARİFİ Yoğurt, yumurta ve yağı birlikte çırpıp kenara alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|