![]() |
Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri
Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri MALZEMELER iç pilav için : 1 baş soğan 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı badem 1 çorba kaşığı fıstık tuz, karabiber yemek için : iki kilo lahana turşusu (veya lahana) 1 baş soğan 150 gr margarin kırmızı biber 150 gr tereyağ tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikinDerince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurunÖrdeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 15 saat kadar ağır ateşte pişirinPiştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın AFIYET OLSUN! |
Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri
KIYMALI BÖREK Malzemeler 3 yufka, 250gr kıyma, 3 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı sıvıyağ 1 soğan, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz Üzerine 1 yemek kaşığı susam KIYMALI BÖREK TARİFİ Yoğurt, yumurta ve yağı birlikte çırpıp kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Kalan yufkaları iri parçalara bölün. Yufkalar yarılanana kadar bir yoğurt bir yufka olmak üzere bu işlemi tekrar edin. Yarılanınca ortaya kıymalı karışımı dökün ve kalan yufkaları da bitirin. Tepsinin kenarından sarkan yufkaları ortaya toplayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.