Tepside Mantarlı Pirzola Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside Mantarlı Pirzola Nasıl YapılırTepside Mantarlı Pirzola nasıl yapılır Tepside Mantarlı Pirzola tarifiMalzemeler : 1 kg kuzu pirzolası2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı un 4 adet küçük domates 3 -4 adet yeşil sivri biber 250 gr mantarTuz,Karabiber Kırmızıbiber Kekik Tarif : Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın ![]() Pirzolaları hafifçe una bulayınız Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartınız![]() Domatesleri ikiye bölün, biberleri küçük doğrayınız ![]() Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırınız ![]() Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştiriniz 1/2 su bardağı ılık su ilave ediniz Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişiriniz![]() |
|
|
|