Bezelyeli Kavurma-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Kavurma-Yemek TarifleriAçıklama : hem kolay hemde lezzetli Other:Kullanılan malzemeler :Süre 50 dk Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 6 500 gr kuşbaşı kuzu eti Yarım paket dondurulmuş bezelye 1 Adet havuç 1 Adet büyük boy soğan 2 Adet sivri biber 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı tereyağ[*]Tuz, karabiberTarifin Hazırlanışı* Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın * Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun * İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin * Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın * İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin * İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin[*]* Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın |
|