Bezelyeli Kavurma-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Kavurma-Yemek TarifleriAçıklama : hem kolay hemde lezzetli Other:Kullanılan malzemeler :Süre 50 dk Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 6 500 gr kuşbaşı kuzu eti Yarım paket dondurulmuş bezelye 1 Adet havuç 1 Adet büyük boy soğan 2 Adet sivri biber 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı tereyağ[*]Tuz, karabiberTarifin Hazırlanışı* Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın ![]() * Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun ![]() * İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin ![]() * Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin ![]() * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın ![]() * İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin ![]() * İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin [*]* Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın![]() |
|
|
|