![]() |
Bezelyeli Kavurma-Yemek Tarifleri
Açıklama : hem kolay hemde lezzetli Other:Kullanılan malzemeler :Süre 50 dk Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 6 500 gr kuşbaşı kuzu eti Yarım paket dondurulmuş bezelye 1 Adet havuç 1 Adet büyük boy soğan 2 Adet sivri biber 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı tereyağ[*]Tuz, karabiberTarifin Hazırlanışı* Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın. * Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun. * İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin. * Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. * İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin. * İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.[*]* Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.