![]() |
Yeşil Soslu Et Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Soslu Et Nasıl YapılırYeşil Soslu Et nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 kg az yağlı ve kemikli kuzu eti 2 adet limon 3 çorba kaşığı tereyağı Birkaç dilim salam 1 Demet mardanoz 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı mercanköşk 2 çorba kaşığı sirke Yeterince kaynar su 3 adet yumurta sarısı 1 adet soğan Tuz, karabiber Yeterince un Tarif : Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süredinlendiriniz ![]() Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayınız ![]() Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya diziniz ![]() Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave ediniz ![]() Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dk ![]() ![]() Sirke ve yarım su bardağı su ilave ediniz ![]() Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dk ![]() ![]() Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol ediniz ![]() Azaldıkça su ilave edebilirsiniz ![]() 1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkınız ![]() Yumurta sarılarını çırpınız ![]() Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpınız ![]() Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst ediniz ![]() Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|