![]() |
Sebzeli Rulo Et Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Rulo Et Nasıl YapılırSebzeli Rulo Et nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 4 İnce dilim dana biftek 4 dilim pastırma 1 çorba kaşığı sirke 1-2 dal taze soğan 1 paket brüksel lahanası 5-6 adet arpacık soğan 8 adet taze patates 4 diş sarımsak 1-2 Kepçe sıcak su 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Tarif : Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırınız ![]() Biftekleri bu karışımda 15 dk ![]() ![]() Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyiniz ![]() Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırınız ![]() Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartınız ![]() Sirke ilave edip, ateşten alınız ![]() Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayınız ![]() Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartınız ![]() Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyiniz ![]() Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzünüz ![]() Patatesleri soyup yıkayınız ![]() İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzünüz ![]() Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote ediniz ![]() Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştiriniz ![]() Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpiniz ![]() Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz ![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyunuz ![]() Akan suyun altında yıkayıp süzünüz ![]() |
![]() |
![]() |
|