ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Rulo Et Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933073)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Sebzeli Rulo Et Nasıl Yapılır
 

Sebzeli Rulo Et nasıl yapılır. Sebzeli Rulo Et tarifi

Malzemeler :

4 İnce dilim dana biftek

4 dilim pastırma

1 çorba kaşığı sirke

1-2 dal taze soğan

1 paket brüksel lahanası

5-6 adet arpacık soğan

8 adet taze patates

4 diş sarımsak

1-2 Kepçe sıcak su

6 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı kekik

Tuz, karabiber

Tarif :

Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırınız.

Biftekleri bu karışımda 15 dk. bekletip süzünüz.

Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyiniz.

Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırınız.

Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartınız.

Sirke ilave edip, ateşten alınız.

Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayınız.

Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartınız.

Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyiniz.

Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzünüz.

Patatesleri soyup yıkayınız.

İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzünüz.

Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote ediniz.

Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştiriniz.

Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpiniz.

Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.

Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyunuz.

Akan suyun altında yıkayıp süzünüz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.