![]() |
Sülbiye Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sülbiye Nasıl YapılırSülbiye nasıl yapılır ![]() Malzemeler : Yarım kg kuşbaşı et Yarım kg arpacık soğan 1 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı salç 1 Su barağı nohut(haşlanmış) Yarım kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Tarif : Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayınız ![]() Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp, kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz ![]() Etler iyice suyunu çekince margarini ve arpacık soğanları bütün olarak ekleyip sote ediniz ![]() Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dk ![]() ![]() Tuzu, sirkeyii kimyonu ve nohutları ilave ediniz ![]() Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişiriniz |
![]() |
![]() |
|