![]() |
Sülbiye Nasıl Yapılır
Sülbiye nasıl yapılır. Sülbiye tarifi Malzemeler : Yarım kg kuşbaşı et Yarım kg arpacık soğan 1 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı salç 1 Su barağı nohut(haşlanmış) Yarım kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Tarif : Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayınız. Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp, kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz. Etler iyice suyunu çekince margarini ve arpacık soğanları bütün olarak ekleyip sote ediniz. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dk. daha kavurunuz. Tuzu, sirkeyii kimyonu ve nohutları ilave ediniz. Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişiriniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.