![]() |
İç Pilavlı Dalyan Köfte-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Pilavlı Dalyan Köfte-Yemek Tarifleri![]() KAÇ KİŞİLİK: 8 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 1 kg kıyma 2 yumurta 3-4 dilim bayat ekmek içi 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 2 soğan Köfte baharı Tuz İç pilav için: 1 su bardağı baldo pirinç Yarım su bardağı sıcak et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 2 soğan 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 corba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuşüzümü Yenibahar Karabiber Tuz Üzeri için: 3 kare milföy hamuru 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı susam Hazırlanışı: * Köfte için, ekmekleri ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Pilav için, pirinci yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Köfte hamurunu büyük bir tepsinin içinde 1 cm kalınlığında olacak şekilde dikdörtgen şeklinde yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|