![]() |
Nohutlu Kıvrım Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Kıvrım Nasıl YapılırNohutlu Kıvrım nasıl yapılır ![]() Malzemeler : Yarım kg nohut 3 adet yufka 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı nane Üzerine bir miktar çörekotu Tarif : 0,5 kg ![]() ![]() Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayınız ![]() Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarınız ![]() Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyiniz ![]() Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatınız ![]() İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarınız ![]() Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştiriniz ![]() Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye diziniz ![]() Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürünüz ![]() En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|