![]() |
Nohutlu Kıvrım Nasıl Yapılır
Nohutlu Kıvrım nasıl yapılır. Nohutlu Kıvrım tarifi Malzemeler : Yarım kg nohut 3 adet yufka 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı nane Üzerine bir miktar çörekotu Tarif : 0,5 kg. nohutu akşamdan su dolı bir kapta ıslatıp, bekletiniz. Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayınız. Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarınız. Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyiniz. Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatınız. İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarınız. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştiriniz. Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye diziniz. Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürünüz. En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.