|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| böregipasta, hamur, işleri, mantarli, tarifleri, tepsi |
Mantarli Tepsi Böregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli Tepsi Böregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMantarli Tepsi Böregi Mutfak: Türk Süre: 40-60dk MALZEMELER 5 adet yufka 750 gr mantar 4 adet kuru sogan 1/2 su bardagi siviyag 1 su bardagi süt 2 yemek kasigi yogurt 3 adet yumurta 1 yemek kasigi tuzot YAPILIŞ TARİFİ Sogani yemeklik dograyin 3 yemek kasigi siviyagda pembelesinceye kadar kavurun Mantarlariince kiyip sogana ilave edin Mantarlar suyunusalip çekinceye kadar kavurun Yumurta sarisininbirini üzerine sürmek için ayirin Süt, kalansivi yag, yumurtalar ve yogurdu iyice çirpin ![]() Yaglanmis firin tepsisini yufkayi bir kat serin ![]() Karisimdan firçayla sürün 3 yufkayi tekrarlayin![]() Üzerine mantarlari yayin Kalan yufkalari karisimisürerek bitirin Üzerine yumurta sarisi sürüp çörekotu ekin Önceden isitilmis 200 derece firindakizarincaya kadar pisirin Afiyet olsun![]() ![]() ![]() |
|
|
|