![]() |
Mantarli Tepsi Böregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Mantarli Tepsi Böregi Mutfak: Türk Süre: 40-60dk MALZEMELER 5 adet yufka 750 gr mantar 4 adet kuru sogan 1/2 su bardagi siviyag 1 su bardagi süt 2 yemek kasigi yogurt 3 adet yumurta 1 yemek kasigi tuzot YAPILIŞ TARİFİ Sogani yemeklik dograyin. 3 yemek kasigi sivi yagda pembelesinceye kadar kavurun. Mantarlari ince kiyip sogana ilave edin. Mantarlar suyunu salip çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarisinin birini üzerine sürmek için ayirin. Süt, kalan sivi yag, yumurtalar ve yogurdu iyice çirpin. Yaglanmis firin tepsisini yufkayi bir kat serin. Karisimdan firçayla sürün. 3 yufkayi tekrarlayin. Üzerine mantarlari yayin. Kalan yufkalari karisimi sürerek bitirin. Üzerine yumurta sarisi sürüp çörek otu ekin. Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirin.Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.