Patatesli Rulo Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Rulo Nasıl YapılırPatatesli Rulo nasıl yapılır Patatesli Rulo tarifiMalzemeler : 4 adet yufka 1 adet yumurta sarısı 1 5 kg patates1 su bardağı süt 3 kahve fincanı margarin 250 gr beyaz peynir Üzerine : 2 kahve fincanı margarin Tarif : Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve eziniz ![]() Ezilmiş patatesi, 3 kahve fincanı erimiş margarini, sütü ve beyaz peyniri karıştırıp bulamaç haline getiriniz ![]() Bir tepsiye yufkayı yayınız ![]() Üzerine kalan erimiş margarini sürünüz ![]() İkinci yufkayı üzerine koyunuz ![]() Patatesli harcın yarısını dökün ve tekrar bir yufka koyunuz ![]() Üzerine 2 kahve fincanı eritilmiş margarini sürünüz ![]() Son yufkayı da serip, en üste patatesli harcı ekleyiniz ![]() Sıkı bir şekilde rulo halinnde sarınız ![]() Keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesiniz ![]() Yatık olarak yağlanmış tepsiye diziniz ![]() Yarım saat dinlendirip, üzerine yumurta sarısı sürünüz ![]() 230 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|