![]() |
Tarcinli Cörek ( Kanelbullar ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarcinli Cörek ( Kanelbullar )Hamur 15 dl bugday unu 1 dl beyaz surup ya da 1 bardak toz seker 3/4 cay kasigi tuz 150 gram yumusamis tereyag 1 paket (50 gr) yas maya ( eger buluyorsaniz, tatlilar icin olanindan alin) 5 dl sut Ic malzemeleri 100 gr oda sicakliginda tereyag 3/4 dl toz seker 2 yemek kasigi kadar tarcin ve isterseniz yarim cay kasigi kadar dövulmus kakule ve toz badem ( hepsini karistirin) Uzerine 1 yumurta ve toz seker Mayayi biraz ilik sutun icinde cözun ve unun yarim bardak kadarini kenara ayirip kalanina, seker, tuz, tereyag karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeniden yogurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz uzun görunsede tarifi, inanin degiyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|