![]() |
Tarcinli Cörek ( Kanelbullar )
Hamur 15 dl bugday unu 1 dl beyaz surup ya da 1 bardak toz seker 3/4 cay kasigi tuz 150 gram yumusamis tereyag 1 paket (50 gr) yas maya ( eger buluyorsaniz, tatlilar icin olanindan alin) 5 dl sut Ic malzemeleri 100 gr oda sicakliginda tereyag 3/4 dl toz seker 2 yemek kasigi kadar tarcin ve isterseniz yarim cay kasigi kadar dövulmus kakule ve toz badem ( hepsini karistirin) Uzerine 1 yumurta ve toz seker Mayayi biraz ilik sutun icinde cözun ve unun yarim bardak kadarini kenara ayirip kalanina, seker, tuz, tereyag karistirin. Mayayi ilave edin. Geri kalan sutu de ilitip (37 derece kadar) ekleyin. Hamuru iyice yogurun. Elinize yapismayana dek. Uzerini örtup 30 dakika kadar dinlendirin. Mayalansin. Yeniden yogurun. Gerekirse, ayirdiginiz unu tahtaya yapismasin diye kullanin. Hamuru 4 parcaya bolun. 1 cm kalinliginda dikdörtgenler acin. Hazirladiginiz ici surun. Ve rulo seklinde sarin. Yaklasik 2- 2,5 cm kalinliginda parcalar kesip, firin tepsisine yerlestirin. 30 dakika bekletin. firininizi 225 derecede isitin. Uzerlerine cirpilmis yumurta surun, ve toz seker ekerek, firina yerlestirin 8-9 dakika sonra hazir. Isterseniz her parcayi kagit kek /muffin kalibina da da koyabilirsiniz.Uzerlerine bez örterek iliyana dek bekleyin. Biraz uzun görunsede tarifi, inanin degiyor..cok lezzetli yumusacik cörekler oluyor sonunda.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.