![]() |
Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Tepsi Böreği Nasıl YapılırPatatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 4 adet yufka 1 su bardağı süt 5 adet yumurta 4 çorba kaşığı tereyağı 2 adet büyük boy patates Tuz, karabiber ve kırmızı biber Tarif : Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz ![]() İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ediniz ![]() Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırınız ![]() Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırınız ![]() Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürünüz ![]() Bu işleme yufkaların yarısına gelene kadar devam ediniz ![]() Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka seriniz ![]() Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürünüz ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayınız ![]() Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatınız ![]() Sütlü, yumurtalı karışımdan sürünüz ![]() 170 oC 'lik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene kadar pişiriniz ![]() Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|