![]() |
Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır
Patatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır. Patatesli Tepsi Böreği tarifi Malzemeler : 4 adet yufka 1 su bardağı süt 5 adet yumurta 4 çorba kaşığı tereyağı 2 adet büyük boy patates Tuz, karabiber ve kırmızı biber Tarif : Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ediniz. Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırınız. Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırınız. Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürünüz. Bu işleme yufkaların yarısına gelene kadar devam ediniz. Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka seriniz. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürünüz ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayınız. Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatınız. Sütlü, yumurtalı karışımdan sürünüz. 170 oC 'lik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.